Hova szaladnak fel a kilók leginkább? – Mit árul el rólad, hogy hova hízol?

Hova szaladnak fel a kilók leggyakrabban? Fenékre, popsira, esetleg lábra hízunk leginkább? ​Ezt minden nő tudja magáról. Vajon ebből mit tudhatunk meg magunkról.

Miért éppen oda hízunk, ahova?

Nincsen olyan nő a földön, aki ne találna magán problémás területet, és bizony ezekről a helyekről nagyon nehéz eltüntetni a zsírpárnákat. Miért hízik valaki éppen a fenekére, hasára, tokájára?

Most megmutatjuk a leggyakoribb okokat.

1. Evés

hatékony fogyás Pécs alakformálás

Egész testünkre hízunk, ha túl sok kalóriát viszünk be szervezetünkbe. Nyakunkra, karjainkra, hasunkra, csípőnkre. A teljes testre hízás különösen azokra jellemző, akik túl sok cukrot fogyasztanak. Ezért érdemes minden édességet elhagyni táplálkozásunkból, a cukrot is beleértve, és odafigyelni a napi kalória bevitelre. Ezt párosítva rendszeres testmozgással, a kilók csak úgy leolvadnak majd testünkről.

2. Stressz

hatékony fogyás Pécs alakformálás

Hízékonyak lehetünk alsóbb testrészeinken, mint például hasunk, gyomrunk, ám ennek semmi köze az étrendhez. Stressztől szervezetünk túl sok kortizol hormont termel. A test ilyenkor sóvárog az édesség után, hogy jobban érezhesse magát. És az édességtől pedig leginkább ezekre a területekre rakódik le a zsír. Tehát a stressztől hízunk a jelölt területen.

3. Hormonok

hatékony fogyás Pécs alakformálás

A hormonok sokkal jobban befolyásolják életünket, mint azt mi gondolnánk. Ingadozó hormonszint, túl sok ösztrogéntermelés, amitől testünk jobban eltárolja a zsírt fenekünkön és combjainkon. Érdekesség, hogy ezeken a területeken nem mindig zsír halmozódik fel. Az ösztrogéntermelés vízvisszatartást is okozhat szervezetünkben. A legjobb, amit tehetünk, ha felkeressük nőgyógyászunkat és hormonvizsgálatot kérünk.

4. Keringési zavar

hatékony fogyás Pécs alakformálás

Vannak, akik a hízásra genetikailag hajlamosak. Ebben az esetben csak egy módja van a zsírpárnák eltüntetésére, mégpedig a sport. Erősítsük hasizmunkat, combizmainkat. Mozgással orvosolható a keringési zavar.

5. Testmozgás hiánya

hatékony fogyás Pécs alakformálás

Elsősorban hasunkra és csípőnkre rakódik le a zsír mozgásszegény életmódot követve. Általában azért, mert ellustulnak a hasizmok. Nem is gondolnánk, de hasizmunk renyhesége okozhat hátfájást, és egyéb mozgásszervi problémákat, hiszen hasizmunk tartja egész elülső felsőtestünket.

Van egy jó hírünk. Az INFRATRAINER-es edzés a legtöbb esetben segít eltüntetni a plusz kilókat és csodás alakot formál.

Próbáld ki Te is, jelentkezz be DÍJMENTES PRÓBAEDZÉSÜNKRE hozzánk itt!

#elhízásokai

Kiemelt hírek
Hírek