Nem szereted, ha kiizadsz? Mostantól tekintsd áldásnak!


Utálod, hogy izzadékony vagy? Mostantól tekintsd áldásnak! Az izzadás az egyik leghatékonyabb méregtelenítő mechanizmus, olyat is eltávolít a testből, amit még a vérből sem lehet kimutatni!

A legújabb kutatások érdekes eredményre jutottak a verejtékezéssel kapcsolatban. ...mára az is kiderült, hogy az izzadás fontos szerepet játszik a szervezetünkben felgyűlt nehézfémek és petrolkémiai anyagok kiválasztásában, vagyis ha egészségesek akarunk maradni, akkor célszerű aktívan tenni érte, hogy időnként alaposan megizzadjunk.

Eddig azokat, akik szerint az izzadással testünk veszélyes mérgektől szabadul meg, gyakorlatilag sarlatánnak tekintették és üldözték.

Mára bebizonyosodott, hogy az izzadással mérgező fémek távoznak szervezetünkből!

Egy neves amerikai szaklap, az Archives of Environmental Contamination and Toxicology (Környezetszennyezés és toxikológia) 2011-ben közzétett egy tanulmányt, amely az emberi szervezetben felhalmozódó mérgező vegyületek hatásával és azok kiválasztásával foglalkozik.

Ebben a következőket olvashatjuk:

"A vérben, a vizeletben és az izzadságban különböző mennyiségben találtunk toxikus anyagokat. A fémek és félfémek szérum szintje nagyjából megegyezett a tudományos szakirodalomból eddig is ismert adatokkal. Ám bizonyos mérgező vegyületek mintha elsősorban a verejtékkel választódnának ki. Ezeket a vélhetőleg a szövetekben tárolt anyagokat ugyanis a vizsgálati személyek verejtékben könnyedén azonosítani tudtuk, míg a vérükben és a vizeletükben nem voltak kimutathatók. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a test mesterséges megizzasztása hatékony módszer lehet a szervezet méregtelenítésére."

Azt is megállapítják, hogy "ha csak a vérben és/vagy a vizeletben próbáljuk kimutatni a toxikus anyagokat, akkor jó eséllyel alábecsüljük a szervezet teljes méregterhelését. Ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyi mérgező vegyület halmozódott fel egy ember testében, akkor célszerű a verejtékét is alapos elemzésnek alávetni."

A tanulmány azt is hangsúlyozza, hogy a hagyományos orvoslás sokszor figyelmen kívül hagyja a környezeti tényezőknek (fémeknek, petrolkémiai vegyületeknek és más mérgező anyagoknak) az egészségre gyakorolt hatását, aminek az is az oka, hogy az efféle "kórokozók" vér- illetve vizeletvizsgálattal nem igazán mutathatók ki - már ha egyáltalán törődik velük valaki. Ez pedig azt a tévhitet táplálja, hogy a káros környezeti hatások okozta testi tüneteket meg lehet szüntetni további vegyszerek szervezetünkbe történő bejuttatásával, és ezzel már benne is vagyunk a gyógyszer alapú orvoslás lefele vezető spiráljában...

...Megjegyzések és ötletek

És hogy mi következik mindebből? Először is az, hogy az izzadásnak más funkciója is van, minthogy hűtse a testünket, mégpedig az, hogy a verejtékkel bizonyos toxikus anyagok is távoznak a szervezetünkből. Vagyis az izzadás fontos szerepet játszik a méregtelenítésben. A hagyományos orvoslás mindig is állította, hogy a bőr a legfontosabb méregtelenítő szervünk, és hogy a bőrbetegségek gyakran éppen a szervezet túlzott méregterhelésének jelei, de most már bízhatunk benne, hogy egy napon majd a modern tudomány is felnő ezekhez az ősi megfigyelésekhez.

Ami pedig a dolog praktikus oldalát illeti, nos, az izzadás a legkönnyebben sportolással vagy szaunázással idézhető elő, melyek az ún. "tényalapú" orvoslás szerint is számos előnnyel járnak (nem beszélve arról, hogy milyen jól érzi magát utána az ember). Szóval minden amellett szól, hogy hódoljunk ezeknek a tevékenységeknek, ügyelve rá, hogy a végére tényleg alaposan megizzadjunk. Tulajdonképpen a mozgás bármilyen formája alkalmas erre, ha elég kitartóan és elég intenzíven űzzük. Ahogy Edgar Allan Poe mondja: "A legjobb dolgok az életben megizzasztják az embert."

forrás:https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_verejtekezes_mint_a_meregtelenites_legfontosabb_mechanizmusa.htm

#méregtelenítés #izzadás #egészség #szervezet

Kiemelt hírek
Hírek